Kornyt - maj 2006

Sangerdyst

Vi er tilbage igen efter en fin sangerdyst i København. Vejret var flot og 4 timer i Tivoli var heller ikke det værste. Det er en del år siden København sidst har været vært for Sangerdysten, men næste gang har de nok også fundet ud af at levere ordentlig morgenmad. Jacob og Daniel blev interviewet til Danmars Radios udsendelse Bolero, og indslaget kan høres på deres hjemmeside www.dr.dk/bolero. I denne uge er de på med billede på forsiden, men ellers kan udsendelsen findes i arkivet under den 6/5.

Læreplaner

Fredag den 19. Maj er det alvor med prøverne under FUKs læreplaner. 18 fra børnekoret og 12 fra ungdomskoret går op til eksamen på niveau 1. De tilmeldte fra børnekoret har fået besked med hjem og Kevin informerer deltagerne fra ungdomskoret. Det er planen at børnekoret vil arbejde med niveau 1 igen næste år mens ungdomskoret fortsætter med niveau 2.

CD fra fængslet

Som bekendt flytter Horsens Statsfængsel til nye bygninger uden for byen, og i den forbindelse går fængslets organist Ingeborg Lomholt på pension. Men inden Vestermark Kirke (som fængselskirken hedder) lukker vil "fangekoret" indspille en CD, og ungdomskoret er blevet inviteret med. Ungdomskoret har igennem de sidste mange år sunget "De ni læsninger" i Vestermarks Kirkes fine akustik. Vi glæder os til at høre resultatet.

Middelalderfestival

Sidste år havde Cantica for første gang en bod ved Middelalderfestivalen hvor der blev solgt frugt, grønt og solbærsaft. Det gav gode erfaringer og et pænt overskud. Så for at Cantica også i fremtiden kan yde tilskud til kor_rejser og _weekends er det vigtigt at rigtig mange bakker op om boden og melder sig til et par timers vagt i løbet af Middelalderfestivalen. Nærmere information og tilmelding følger ved generalforsamlingen.

Skattekort

Det er tid for årets korløn. Aflever skattekort/frikort hurtigst muligt, så er lønnen sandsynligvis klar til udbetaling ved sommerkoncerten.

Sommerkoncert og generalforsamling

Cantica-korenes sommerkoncert finder i år sted den 10. Juni klokken 11. Her vil børne- og ungdomskoret synge smagsprøver på årets repertoire og genopføre finaleværket "Smeden og bageren" fra årets Sangerdyst. Efter koncerten er der frokost for alle og derefter generalforsamling. Vi håber at så mange som muligt vil være med til hele arrangementet. Generalforsamlingen er korledernes vigtigste kontakt med forældrene og vi vil meget gerne høre jeres synspunkter og idéer til korenes arbejde. Cantica har for øjeblikket en meget velfungerende og aktiv bestyrelse. Den har i det forgangne år taget sig af at rejse penge til, bestille og administrere kortøjet, arrangeret bod ved Middelalderfestivalen og syet luciadragter til børnekoret. Derudover har specielt Gitte Rasmussen og René Meier hjulpet til ved korrejser. Man behøver ikke blive væk fra generalforsamling i skræk for at blive presset ind i bestyrelsen, men det ville være herligt hvis 1 eller 2 fra børnekorets rækker, der ville træde ind i bestyrelsen. Af hensyn til indkøbene vil vi bede jer om at melde til koncert/spisning/generalforsamling.

Norbusang

Så lykkedes det alligevel at komme med til Norbusang 17 i Odense i dagene omkring Kristi Himmelfart. Vi bliver 13 fra børnekoret og 11 fra ungdomskoret der tager med og vi er sikre på at vi får nogle sjove dage i Odense (man kan nemlig godt have en god tur selv om den ikke fører til udlandet). Børnekoret skal arbejde med en lille messe af den estiske komponist Piret Pormeister_Rips for 4 stemmigt kor og et lille orkester. Alle deltagere skal tillige synge et nyskrevet værk af Finn Jørgensen der tager afsæt i nogle af H. C. Andersens kendte eventyr. Nærmere information om afgangstid mv. følger.

Korstart

Korene starter igen efter sommerferien i uge 32 og 33:

  • Børnekor den 8. august 15.30 - 17.30
  • Ungdomskor den 16. august 16.00 - 18.30
Y's Men's Nyt.

De annoncerede lodseddler fra Y's Men's Club kommer først til salg i august og september. Nærmere information følger.

Ældre nyheder:

Marts 2006:

...mefra, der er hverken mad eller tid til at spise den undervejs. Koncerten begynder 19.30 og varer en times tid. MELD FAMILIEN SOM INDSAMLERE HER (Tl...
Læs mere