Kornyt - september 2007

Overskud ved Y's Men's lodseddelavis og ved Middelalderfestival.

Vi har ved salg af lodseddelaviser for Y's Men's Club fået et overskud på 1670 kr. Et fint tilskud til kommende stævner m.m..

Middelalderfestivalen gik strålende i år, både hvad angår koncerterne i kirken og salget i vores saftevandsbod. I år er nok det år, hvor vi har brugt mindst tid på forberedelse, det kunne vi også mærke, da vi havde ønsket os lidt flere tilmeldte forældre. Men alting gik godt, og et par forældre tog lige en ekstra tørn.
Til næste år, lover vi, at tilmeldingerne kommer tidligere ud!
Økonomisk var det en stor succes, vi har for hvert år, vi har en bod ved middelalderfestivalen, et stadig større overskud. I år er overskuddet på 7017 kr. hvoraf de 4000 kommer fra indsamlinger både efter koncerterne i kirken og ved sang i gågaden.

Vi startede oprindeligt med at have en bod ved middelalderfestivalen for at rejse penge til kortøj, samtidig med at vi søgte en del fonde og legater om tilskud. Siden fortsatte vi med boden det næste år, dels fordi korkassen blev næsten tømt, da vi købte kortøjet, og fordi vi gerne ville fortsætte med at deltage i Norbusang. Især stævnet i Island i år stod højt på ønskelisten. Vi vil fortsætte med at have boden, så længe der er forældre og korister, som vil hjælpe, og så længe den giver overskud.

Kortøj

Kortøjet består af t-shirt, skjorte og fleecejakke. Er man i tvivl om, man skal have skjorten eller t-shirten og/eller jakken på til en gudstjeneste, så tag det hele med! Hver gang!
Hertil skal bæres sorte bukser og sorte sko efter eget valg og pengepung. Vælg nogle bukser, som er sorte, altså ikke fx jeans, og så vidt muligt uden broderier eller andet. Hvis man bruger nederdel i stedet for bukser, skal den have en vis længde, altså ikke lårkort. I skal i kirke i kortøjet, ikke til fest. Vælg helst flade sko som ikke klaprer, når I går. Selskabssko med 7 cm hæle både larmer og ser uprofesionelle ud til korsang. Hjælp hinanden med at sætte kraven før koncerter. Husk at jo mere ens I ser ud, jo mere professionelle ser I ud, og jo bedre passer korets udseende til, hvor dygtige I er.
Kortøjet kan byttes til anden størrelse, efterhånden som I får brug for det. Aktuelt vil der være en som hjælper med at bytte kortøj tirsdag d. 18 og onsdag d. 19 september i jeres pause. Lige nu mangler vi skjorter i de små størrelser, så tjek jeres kortøj, og tag det med til ombytning, hvis I kan bruge et nummer større.

Mystik og Musik i "Ild- og Islandet"

I Kristihimmelfartsferien d.16.–20. maj drog 18 korsangere og 9 voksne fra Vor Frelsers Kirke afsted til NORBUSANG 18, som fandt sted i Garðabær, Island. Til det årlige tilbagevendende korstævne var der samlet over 600 børn fra de 5 nordiske lande, og det var 5. gange, at Cantica korene har deltaget i NORBUSANG.

På Island fik koret lov til at optræde i forskellige sammenhæng; både i stor og små grupper samt i en koncert for sig selv. Musikken var meget spændende, idet nogle fremtrædende Islandske komponister havde arrangeret islandske folkesange, som har tekstoprindelse i de islandske sagn, for den samlede flok syngende børn.
Hovedværket ved stævnet hed "Slæðningur" og var skrevet for kor og et helt symfoniorkester. Her kunne man høre både det gamle "mystik" i islandsk musik og den nye retning, som komponisten Hildigunnur Rúnarsdóttir ville føre os hen imod.
Der blev også sunget på andre nordiske sprog: finsk, norsk og svensk og endda grønlandsk! Og man kommer ikke til at glemme den dejlige oplevelse, hvor Korinterna fra Lunds Domkirke sang "Det dufter lysegrønt af græs" på originalsproget - svensk - i en dejlig islandsk kirke på toppen af en lille bjerg ude for Reykjavik.

Programmet var fint tilpasset til de børn, som var med. Der var både intensive korprøver og plads til en udflugt til Islands stor vandfald, som hedder Gullfoss, og området hvor de varme kilder fra vulkanen springer op i luften (Geysir).
En tur i "svømmehallen" i Island har en helt anden betydning end herhjemme. På grund af de underjordiske lavastrømme er der rigeligt med varmt vand, så man bader udendørs - uanset vejret! Vandet er nemlig varmet op, så det er bar et spørgsmål om at holde sig ind i vandet for at beholde varmen. Som en dansktalende islændinger fortalte mig: "I Danmark ta'r man op til Julsøen og springer ind for at køle af og diskutere politik; i Island ta'r man hen til Den Blå Lagun og springer i for at varme op og diskutere politik!"

Koret fik også set den sprække, hvor den europæiske tektoniske plade møder den amerikanske, og her har man virkelig en fornemmelse om at være på kanten af verden. Der er ca. 100 meter imellem de 2 plader, og afstanden forøges hvert år med 2 cm. Det betyder, at om 60.000.000 år vil Island være den største land i Europa, (som en meget stolt islænding fortalte os). Kystlinien er meget dramatiske i udseende; stor klipper forsvinder i brusende havskum lige under vore fødder.
Alt i alt var det et meget vellykket tur, og alle vendte hjem med mange minder, både om de store musikalske oplevelser og den utrolige spændende natur, som Island har at byde på. Landet er sandeligt et land af kontraster – varm og koldt, vådt og tørt, ild og is – og både musikken og befolkning afspejler disse omgivelser.

NORDBUSANG 19 til foråret

Næste NORBUSANG stævne finder sted i forbindelse med Kristi Himmelfart 2008 et sted i nærheden af Oslo, Norge. Overvej allerede nu, om I vil med eller ej. Prisen bliver 1500–2000 kr per person (børn såvel som medfølgende voksne).
Vær klar til at melde hurtigt til, når tilmeldingen kommer – der er rift om pladserne i hele Norden!

Koncert med FUKs Landskor

Søndag den 18. November klokken 16 synger Folkekirkens Ungdoms-kors Landskor koncert i Vor Frelsers Kirke.
Landskoret har – som navnet antyder – sangere fra kirkekor over hele landet, også her fra Cantica. Koret holder 2 årlige optagelsesprøver rundt om i landet og optager det bedste sangere. Koret mødes til øve-weekend og koncert flere gange om året med deres dirigent Ole Faurschou.
Alle kormedlemmer og deres forældre opfordres til at høre koncerten og få at høre, hvad det er for mål vi i korene arbejder med. Koncerten varer en times tid og der er gratis adgang.
Ungdomskorets sangere kan søge optagelse i Landskoret. Spørg Kevin hvordan og hvornår og læs selv mere på www.fuk.dk.

Ældre nyheder:

Maj 2006:

... for Sangerdysten, men næste gang har de nok også fundet ud af at levere ordentlig morgenmad. Jacob og Daniel blev interviewet til Danmars Radios u...
Læs mere

Marts 2006:

...mefra, der er hverken mad eller tid til at spise den undervejs. Koncerten begynder 19.30 og varer en times tid. MELD FAMILIEN SOM INDSAMLERE HER (Tl...
Læs mere