Nyt til Cantica-korene

November 2007

Landskorskoncert

På søndag den 18. November får vi besøg af Folkekirkens Ungdomskors Landskor.
Landskoret fungerer nogen lunde på samme måde som landshold indenfor sport: De bedste sangere fra kirkekor over hele landet bliver udvalgt til eet kor. I dette elitekor har Cantica 2 sangere: Margrethe fra ungdomskoret og Eva fra voksenkoret.
Med 40 af landets bedste unge sangere kan koret løfte den bedste kirkemusik for lige stemmer til et flot niveau - et niveau som vi i vores egne kor skal stræbe efter. Den klassiske korklang vi dyrker i Cantica (og i Landskoret) møder man næsten ingen steder i hverdagen - og i hvert fald ikke på P3 eller Radio Horsens.
Derfor er vi glade for en eller to gange om året at kunne invitere et kor til kirken, der kan fungere som forbillede for vore sangere. Alle canticas medlemmer og familie opfordres hermed til at høre koncerten. Koncerten begynder klokken 16 og varer en times tid. Der er gratis adgang.

Sangerdyst fra kyst til kyst

Sangerdysten har eksisteret i mange år, og Cantica har været med rigtig mange gange. Dysten arrangeres af et samvirke af skoleforvaltninger, og de har gennem de sidst år oplevet, at færre og færre skolekor deltager, mens kirkekorenes antal vokser. For at rette op på den skævhed har man valgt i år at lægge dysten om, således at der holdes regionale korstævner i skoletiden her i vintermånederne. Dette passer ikke særlig godt ind i vores kors arbejdsrytme, og derfor har vi - deværre - måttet vælge at stå uden for Sangerdysten i år.
Sangerdystens afslutningsstævne er ellers noget af det bedste, som man som dansk korsanger kan være med til, så vi håber at vi på lidt længere sigt kan komme til at være med igen.
Læs evt. selv mere på www.sangerdyst.dk

Norbusang 19 i Drøbak

Vi har - samme dag som der blev åbent for tilmelding - tilmeldt korene til det nordiske korstævne Norbusang 19, der finder sted i Drøbak lige syd for Oslo i dagene omkring Kristi Himmelfart 2008.
Der er tilmeldt 9 børn og 2 voksne fra børnekoret og 16 børn og 2 voksne fra ungdomskoret foruden korenes dirigenter. Vi venter stadig på svar fra arrangørerne, men er blevet lovet svar inden jul. Følg evt. selv med på stævnets hjemmeside: www.norbusang19.no

De 9 Læsninger

2. Søndag i Advent falder i år den 9. december, og som de forgående 28 år mødes alle kirkens kor med læsere fra byen og holder den juleforberedende gudstjeneste klokken 16. Der er mange traditioner, der skal overholdes i den forbindelse, men de to vigtigste for at få det hele til at fungere er:

1. Alle sangere i Canticakorene sidder klar med deres noder på pladserne i kirken klokken 13.30. Inden da skal overtøj, baggage m.v. være afleveret i sangsalen eller i kælderen og man skal være iført kortøjet.

2. På bedste sammenskudsmanér er Cantica vært ved æbleskiver, glögg og sodavand efter gudstjenesten. Tag derfor en god stor pose æbleskiver med og aflevér i køkkenet inden I går til prøve i kirken 13.30. Hjemmebagte æbleskiver er herligt, men købte er også helt OK. Er man korforælder og alligevel inde og aflevere barnet, kan man lige så godt melde sig til at hjælpe med forberedelserne - så kan man også få lov at reservere sig en god plads i kirken.

NB! Vil man ikke blot kunne høre men også se noget ved De 9 Læsninger anbefales det at møde mindst 20 minutter før gudstjenesten begynder.

Æbleskiver!

Husk at udfylde og aflevere tilmeldingssedlen, hvis I medbringer æbleskiver, syltetøj (eller begge dele!), og hvis I ønsker at hjælpe med forberedelserne. Sedlen skal afleveres senest den 1. december.

Ældre nyheder:

September 2007:

... Overskud ved Y's Men's lodseddelavis og ved Middelalderfestival! Vi har ved salg af lodseddelaviser for Y's Men's Club fået et overskud på 1670 ...
Læs mere

Maj 2006:

...rdyst! Vi er tilbage igen efter en fin sangerdyst i København. Vejret var flot og 4 timer i Tivoli var heller ikke det værste. Det er en del år si...
Læs mere

Marts 2006:

...røveplan til weekenden! På lørdag den 4. Marts bliver prøveplanen som nedenfor. Bemærk at vi begynder i sangsalen samt at nogle er færdige fø...
Læs mere